Romryb

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

U holiča ...

Návrat k starému dobrému prenosu informácií, alebo ako sa dozvedieť najčerstvejšie novinky ak nemáš prístup na internet ...

Už asi rok sa chodím strihať k jednému holičovi. Nie je to žiadny kadernícky salón a nestrihajú tam príjemné mladé kaderníčky. Je to klasické holičstvo, kde pracuje jeden klasický poctivý  "holič". Používa iba nožnice, starý elektrický strojček a ......  britvu !!! (Na tú sa teším najviac, fascinuje ma ako s ňou narába - to viete, roky praxe!)

    Toto malé holičstvo v jednom nemenovanom mestečku ma najskôr ničím neoslovilo. Bola to skôr nutnosť ako záujem, že som tam jedného dňa zavítal, sadol si do kresla a na otázku : "Ako to bude, mladý pán? " , som sucho odpovedal : " Skrátiť! " Odvtedy tam chodím pravidelne každý mesiac a vždy sa na túto návštevu veľmi teším.  To holičstvo je otvorené už od 5:00 ráno a vždy keď idem skoro ráno do roboty a vidím toho holiča ako tam o 5:25 skoro ráno smutne sedí a čaká, mám nutkanie vojsť dnu (nakoniec tam ale nejdem, nemôžem sa predsa strihať každý deň).

    Najlepšie na tom všetkom však je to, že sa tam dá získať toľko užitočných (aj menej užitočných) informácií, ako nikde inde (www.google.com a podobné sa môžu schovať ). V súčasnej modernej dobe, dobe internetu, vysokorýchlostných pripojení a mobilnej komunikácie, je tento spôsob už skoro zabudnutý ... a predsa, existuje. Dozviem sa čo podstatné sa deje v meste, resp. čo sa udialo a čo sa udiať má, potom prejdeme z regionálnych informácií na informácie celoštátne, potom ľahko cez politiku k počasiu a skončíme, ako vždy, pri ženách. Samozrejme, aby som všetky tieto informácie dostal, musím aj ja niečo prihodiť, za informácie sa platí. Medzi jednotlivými návštevami si zbieram informácie, ktoré by sa mohli môjmu holičovi hodiť a potom mu ich jednoducho podám. A on ich samozrejme podáva ďalej. Až sa moje vlastné informácie ku mne dostanú z úplne opačnej strany a samozrejme, značne zmutované. A to je na tom to nádherné a krásne. Mám z toho veľmi dobrý pocit.

Škoda že je to jeden z posledných "Mohykánov" a že tu medzi nami nebude dlho. Som totiž podrobne oboznámený s jeho chorobopisom a viem presne kedy akú chorobu prekonal a aký liečebný postup lekári zvolili. Samozrejme, takéto informácie mám aj o ďalších "X" ľuďoch z tohto mestečka ...

Jediné čo mi na tejto našej výmene informácií vadí je to, že v závere sa stále opakuje a pri každej návšteve mi hovorí na konci tú istú informáciu (neviem či to je jeho vekom, alebo čím...) .. a to je : " Nech sa páči !! Bude to 50,- Sk !!! "     

 

 

 


O ničom a o všetkom ... | stály odkaz

Komentáre

  1. pokial tou britvou holi
    moze prist o licenciu. Kedze britvou hrozi riziko prenosu AIDS, je jej pouzivanie u holica zakazane. Mam mamu kadernicku-holicku, takze je to z prvej ruky.
    publikované: 24.02.2005 16:40:52 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. skvele
    tak to je super... takeho holica by som chcel. kurnik, tak nadherne si to vykreslil, ozaj jeden z najpodarenejsich prispevkov na blog.sk...

    clovece, len mi je luto, ze sa striham na kratko a navyse, pred par rokmi som dostal strojcek na strihanie, takze sa striham sam...

    no nic, sedim, a ticho zavidim...
    publikované: 24.02.2005 21:26:01 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. fakt je to zakazane?
    fakt je zakazane britvou holit? ked sa nad tym zamyslim, tak kebyze ta poreze, tak k nakaze ozaj dojst moze, ale to iste moze nastat aj ked ta nechtiac strihne noznickami, nie?

    inak, niektory z mojich kamosov mi minule spominal, ze aj jeho doholuju britvou (v BA), takze ak to ozaj plati, tak na to kadernici asi dost prdia...
    publikované: 24.02.2005 21:28:03 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. pokial ide o vlasy
    tak to ignoruju, ale britvou ta uz neoholia....
    publikované: 24.02.2005 22:22:14 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. retro
    ale retro je to super, az zavidim nasim predkom...
    publikované: 24.02.2005 22:22:44 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. jojo, retro je to
    retro je to skvele...

    nehovoriac o tom, ze ak to porovname so mnou, tak proste sup sup a ide sa. desat minut a som ostrihany. ziaden klud, proste rychlovka. nikto si so mnou popri strihani nepokeca, ziadne drby, nevraviac o tom, ze cez strojcek by som dotycneho aj tak asi nepocul :)
    publikované: 24.02.2005 22:29:38 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014